My husband Fred and I moved to a new place. We bought a small house in a reasonably good

第二节 读后续写(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
My husband Fred and I moved to a new place. We bought a small house in a reasonably good neighborhood close to Fred’s office. It was a one-and-a-half-floor brick house built for soldiers returning from World War II. That house impressed nobody except me. We had to decorate it first because it was so old. Fred and I started to paint the walls and the doors. I also worked outside the house, helping Fred break the ugly fence between us and the neighbors and grow some flowers.
After I finished painting walls in the bedroom upstairs, I brought up some water and old towels to wash the window. I washed the inside, then opened the window and stepped out on the kitchen roof to wash the outside. The window was the kind that you couldn’t open from the outside.
I was so devoted to my housework that I didn’t realize the window gradually closed. After finishing cleaning, I stood back to admire the clean glass. And then, I tried to open the window, but I failed. Standing on my kitchen roof, I looked around the neighborhood. That was a lovely afternoon. Where were the neighbor kids riding their bikes? They often rode back from the park. No young voices shouted to one another. The neighbor on the left was at work. Carroll and Julie, an elderly couple, lived in the house at the corner and were our nextdoor neighbors. They were likely to be at home, but our kitchen was on the wrong side of our house for me to call them.
I sat down and thought about my situation. Even if someone came along, he couldn’t walk in the house and open the window. The doors were locked. That was my husband’s doing. “When you’re working on an indoor project, anyone could just open the door and come in. So, just keep the doors closed,” he would say. I just needed a rope to get down. I sat there, thinking how stupid I was and wishing a rope would magically appear.
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Suddenly, I heard a little boy laughing.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
The boy looked at me for a while and left to ask for help.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案】参考范文:
Suddenly, I heard a little boy laughing. I stood up and looked down the street. Sure enough, there was a little boy. He was riding his bike. I told him that was washing the window and it shut. He looked up, saw me, and laughed. After all, it’s not an everyday case that you see an old lady on a roof. I told him to ask my next-door neighbors to come and help me. “Of course,” he simply answered.
The boy looked at me for while and left to ask for help. Soon Carroll and Julie came, bringing a long rope with them. And then I climbed down. I sincerely thanked them for their kind help. The doors were locked and the keys were in the house, so my lovely neighbors invited me to their house to celebrate my rescue with coffee, cookies, and laughter. A few hours later, my husband came back. I said thanks to them again and went home. From then on, I definitely believe that a far-off relative is not as helpful as a near neighbor.
解析
【分析】本篇书面表达考查读后续写。
【详解】通过阅读所给文章可知,文章主要讲述的作者和丈夫搬到新地方,买了一所老房子,需要粉刷和打扫,作者在粉刷房子以后开始清理窗子,意外地把自己关在房子里,陷入困境。
续写部分分为两段,根据第一段所给首句可知,陷入困境中的我听到一个小男孩在笑;而根据第二段所给首句中的“The boy looked at me for a while and left to ask for help.”可知,在第一段可以⌒ 描写“我向男孩求救”。而第二段的段首句的另一个信息是,男孩离开去求助,所以,第二段主要描述了“我”被邻居救了下来,非常感谢︾他们。
续写时要注意所续写短文的词数应为150左右,按要求完成写作任务。
【点睛】范文内容完整,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系,使用了短语和高级句型。如:look up;after all;from then on等短语;高级句型:宾语从句 From then on, I definitely believe that a far-off relative is not as helpful as a near neighbor.和非谓语动词结构Soon Carroll and Julie came, bringing a long rope with them.等高级句式。
 
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码: