Bats have long been one of the most feared creatures in the animal kingdom. Many pop culture associa


Bats have long been one of the most feared creatures in the animal kingdom. Many pop culture associations with them are related to vampire (吸血鬼) men tempting women in order to suck their blood or witches putting evil curses on innocent individuals.
Although these associations are complete misunderstandings, bats do have a dark side as a dangerous disease carrier. These flying mammals can carry a number of deadly diseases such as rabies (狂犬病) and more recently Ebola. This has led many to wonder why we should even care about them.
Sure, there is good reason to be exceptionally cautious if you come into contact with bats. However, there is no denying the fact that bats play a significant role in keeping a balanced ecosystem.
Many organic farmers have learned about the benefits of having bats nearby to help manage the pests that show up without pesticides (杀虫剂). One brown bat—about the size of a human thumb can consume about 600 mosquitoes and other unwanted insects within an hour. They make for a fantastic, almost essential, addition to pest management on any farm.
Even large government organizations have realized the economic benefits of bats. The United States Geological Survey estimates that bat contributions to pest management save the country at least 3.7 billion dollars per year. Without them, we would likely experience a sharp drop in food production, which would eventually make its way into our weekly grocery bills.
As if this were not enough of an ecosystem service we receive, bats are also of great importance to a variety of plant species that are preferential to its pollination (传粉). Otherwise these plants would decrease their ability to reproduce by at least 50 percent.
A number of plant products consumed by humans fall into this preferential pollination category. Some popular foods include mangoes, bananas, peaches and guavas. Additionally, the agave (龙舌兰) plant, which is used to make tequila (龙舌兰酒), is completely dependent on bat pollinators for reproduction.
Bats are major contributors to our society. They are in the best interest of the international community to protect and even to promote. Amid significant fears housed by the general public, the fact is that we need them more than most of us imagine.
8. Why should we be cautious when we contact bats?
A. They carry diseases. B. They are aggressive.
C. They bring bad luck. D. They stay in the dark.
9. What are Paragraph 4, 5, 6 and 7 mainly about?
A. Our care about bats can never be too much.
B. Farming is simply impossible without bats.
C. Mosquitoes are a big threat to farming.
D. Bats make unusual contributions to us.
10. Who are the target readers of the passage?
A. The pop culture lovers. B. The general public.
C. The mass farmers. D. The environmentalists.
11. What can be a suitable title for the passage?
A. Bats Are Totally Harmful B. Creatures Do Wonders
C. Protection Is Under Way D. We Humans Need Bats
 
8. A    9. D    10. B    11. D
这是一篇说明文。文章主要介ζ 绍了蝙蝠为我们人类社会做出的不寻常的贡献。
8. A。细节理解题。根据文章第二段内容可知,我们在接触蝙蝠时要小心谨慎是因为它们携带疾病。故选
9. D。主旨大意题。文章第四段到第七段内容介绍的是蝙蝠在保持生态系统平衡方面发挥的作用,第四段和第五段介绍了蝙蝠可以帮助农民消灭害虫,提高粮食ξ 产量,第六段和第七段介绍了蝙蝠可以帮助植物授粉,这些都是蝙蝠为我们做出的贡献。“Bats make unusual contributions to us.”能够概括第四段到第七段的内容。
10. B。推理判断题。分析文章,结合最后一段内容可知,本文主要介绍的是蝙蝠为我们做出的贡献,我们比想象的更需要它们,结合最后一段中“general public”可知,文章是在向公众普及知识,由此可知,这篇文章的目标读◣者是公众。
11. D。主旨大意题。分析文章¤内容,结合最后一段内容可知,本文主要介绍的是蝙蝠为我们做出的贡献,包括帮助农民消灭害虫,提高粮食产量和帮助植物授粉等,告诉我们事实上我们需要它们。“We Humans Need Bats”意为“我们人类需要蝙蝠”,能够概括文章主要内容。
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码: